Ongediertebestrijding voor bedrijven

 

 

Verplichtingen voor bedrijven

Volgens de NVWA mag er geen ongedierte aanwezig zijn op plaatsen waar u eet- en drinkwaren bereidt, behandelt of bewaart. U mag zelf alleen beperkte middelen gebruiken om plaagdieren te bestrijden, want anders is hiervoor een vakbekwaamheidsdiploma verplicht. Als er een controle wordt gedaan en bij deze controle plaagdieren en/of sporen van plaagdieren worden gevonden, kunt u hier een boete voor krijgen. Om boetes en overlast te voorkomen, is het voor de meeste bedrijven verstandig een deskundige in te schakelen voor de ongediertebestrijding.

 

Logboek / dossier

Voor de ongediertebestrijding voor bedrijven wordt alles bijgehouden in het logboek/dossier. Het complete plan zal worden vastgelegd. In dit logboek komt een overzicht van de positie van alle klemmen / lokdozen en een bijpassende plattegrond. Van elk bezoek stellen we een rapport op met onze werkzaamheden, bevindingen en adviezen. Het logboek blijft bij u op locatie, zodat u altijd inzicht heeft in de actuele stand van zaken. Dit is ook nodig voor controlerende instanties. Het logboek moet op locatie zijn als deze naar het logboek vragen.

 

HACCP richtlijnen en de I.P.M. methode

Wij werken volgens de HACCP richtlijnen en volgens de I.P.M. 2023 methode (Integrated Pest Management). Dit zorgt ervoor dat uw bedrijf binnen de richtlijnen van de NVWA valt en dat de focus ligt op preventie.

 

 

Een offerte aanvragen

Als u ons wilt inschakelen kunt u bij ons een offerte aanvragen. Om een offerte op maat op te kunnen opstellen is een bezoek op locatie van belang. Hier wordt bijvoorbeeld gekeken naar de omvang van het pand. U kunt een offerte-aanvraag doen door te bellen, te e-mailen of het contactformulier in te vullen.

Hieronder verschillende indicaties van enkele tarieven.

 

Tarieven voor bedrijven, het hele jaar door geen zorgen.

Home > Tarieven

 

Om het hele jaar door geregeld gecontroleerd te worden op aanwezigheid van ongedierte kan een contract worden afgesloten, dit houdt in dat regelmatig een inspectie zal plaatsvinden of op afroep als u het vermoeden heeft van ongedierte, dan zal er zo snel mogelijk worden langsgekomen om het te ongedierte te bestrijden.

Onderstaande tarieven zijn gebaseerd op een gemiddeld boerenbedrijf, winkel of restaurant.

Ratten & muizen

Er zal worden gewerkt met het HIK (Handboek IPM 2023-knaagdierenbeheersing), dat betekent dat het werken met gif de allerlaatste optie is, er zal dmv  een stappenplan worden gewerkt aan een duurzame oplossing door monitoring, habitat management, evt niet chemische bestrijding (muizenvallen) en daarna evt met een chemische bestrijding.(gif)

Optie Jaarcontract variërend van € 350,- tot € 1500,-waarbij regelmatig inspecties  incl. bestrijding afh van oppervlakte locatie-

 

Mollen

Uitvoering eenmalige bestrijding, starttarief € 50,-  afhankelijk van de te bestrijden oppervlakte 

Optie Jaarcontract bespreekbaar

 

Kakkerlakken

Eerste consult € 70,-, waarna een inspectie volgt en advies

Uitvoering 1e bestrijding, kosten hiervan in 1e consult bespreken

Optie Jaarcontract € 240,- hierbij regelmatig inspecties  incl. bestrijding

 

Mieren

Eerste consult gratis, waarna een inspectie volgt en advies

Uitvoering 1e bestrijding, kosten hiervan in 1e consult bespreken

Optie Jaarcontract € 240,- hierbij regelmatig inspecties  incl. bestrijding