De bruine rat

Heeft u last van bruine ratten? Neem dan direct contact op met ons. Wij kunnen de bruine rat voor u bestrijden of weren.

Bruine ratten bestrijden

Geen last meer van bruine ratten hebben? Bestrijden of weren van bruine ratten wordt door ons gedaan met verschillende middelen. Voor de bestrijding van de bruine rat kunnen wij onder ander gif, klemmen en ander werende middelen toepassen. Het gebruik van gif geldt als laatste optie.

Wat is een bruine rat?

Een volwassen bruine rat is ongeveer 30 cm lang, meestal grijsbruin van kleur, heeft een stevige bouw, vrij stompe snuit en de oren zijn klein. De uitwerpselen van een rat zijn stomp en ongeveer 2 cm lang en 0,5 cm dik.

Voortplanting: het vrouwtje geeft maximaal 15 worpen met nestgrootte van 7 tot 10 jongen. Jonge ratten planten zich na 3 maanden al voor!

Leefwijze: ratten zijn cultuurvolgers, waar voedsel is zullen ratten zijn. De rat is vooral ’s nachts actief en is een alles-eter. Ze leven in sloten en gebouwen, vooral op de grond en in kruipruimten (zwarte rat op zolders).

Wat voor schade veroorzaken bruine ratten?

Schade van de bruine rat ligt in de verspreiding van veeziekten, varkenspest, pseudovogelpest, trichinosis en ziekte van Aujeszky. De bruine rat bevuilt verpakkingsmateriaal en voedselvoorraden, geeft veel knaagschade en is overbrenger van de ziekte van Weil en Paratyfus.

 

 

De zwarte rat

Heeft u last van zwarte ratten en u wenst bestrijding van deze knaagdieren? Neem dan direct contact op met ons. Wij kunnen de zwarte rat voor u bestrijden of weren.

Zwarte ratten bestrijden

Geen last meer van zwarte ratten hebben? Bestrijden of weren van zwarte ratten wordt door ons gedaan met verschillende middelen. Voor de bestrijding van de zwarte rat kunnen wij onder ander gif, klemmen en ander werende middelen toepassen. Het gebruik van gif geld alleen voor ratten binnen in gebouwen.

Wat is een zwarte rat?

Een volwassen zwarte rat is ongeveer 23 cm lang blauwgrijs tot zwart van kleur, slank,vrij spits snuit en grote oren, de staart is langer dan het lichaam en wordt als 5 poot gebruikt. Uitwerpselen zijn ongeveer 1 cm lang, 3mm dik en spits. Voortplanting tot 10 stuks per keer. De zwart rat is een uitstekende klimmer en leeft op droge hoge plaatsen.

Wat voor schade veroorzaken zwarte ratten?

Schade van de zwarte rat ligt in de verspreiding van veeziekten, varkenspest, pseudovogelpest, trichinosis en ziekte van Aujeszky. De zwarte rat bevuilt verpakkingmateriaal en voedselvoorraden, geeft veel knaagschade en is overbrenger van de ziekte van Weil en Paratyfus.

 

Contact gegevens:

Erik Dibbelink

Trippen 40A

8255HB Swifterbant

06-12217100

info@plaagdierenbestrijder.nl

 

Kvk-nummer: 77905148

BTW-idnr: NL002830583B33

EVM en VCA gecertificeerd