Soorten mieren

Mieren, wie kent ze niet om het huis en vaak massaal in het huis. Wij kennen diverse soorten: Wegmier, Boommier, Glanzende houtmier en de Schaduwmier. In Nederland kunnen ook tropische mieren voorkomen. Dit zijn de Faraomier en de Argentijnse mier. Deze mieren zijn ongeveer 3 mm groot. De Faraomier leeft alleen in gebouwen het liefst bij een warmtebron. Ze kunnen erg hinderlijk zijn en zorgen voor het overbrengen van bacteriën. De Argentijnse mier komt zomers ook buiten voor.

Overlast mieren

Deze mieren zijn allemaal ongeveer 4 mm lang, komen vaak in grote aantallen voor en kunnen overlast veroorzaken door hun gegraaf en het binnendringen van onze woning. Door hun gegraaf kunnen onze stoepen verzakken met als gevolg mogelijk beenletsel etc. Bij het binnendringen van de tuinmier in onze woningen gebruiken ze alle kleine gaatjes waar ze maar doorheen kunnen, aangelokt door de zoete geur in uw huis.

Overlast mieren voorkomen

Berg etenswaren goed op. Vooral zoete stoffen die open liggen zijn een bron voor mierenoverlast. Om de overlast van mieren zo veel mogelijk te voorkomen is het belangrijk om etenswaren op te bergen en vloeren en de kamers schoon te houden.

Mieren bestrijden

Wij zijn gespecialiseerd in de bestrijding van ongedierte en plaagdieren. Ook voor de bestrijding van mieren bent u bij ons aan het juiste adres. Vul het formulier in en we maken direct een afspraak.

Contact gegevens:

Erik Dibbelink

Trippen 40A

8255HB Swifterbant

06-12217100

info@plaagdierenbestrijder.nl

 

Kvk-nummer: 77905148

BTW-idnr: NL002830583B33

EVM en VCA gecertificeerd